Lindex

Lindex on Euroopan johtavia muotiyrityksiä. Yritys perustettiin vuonna 1954 Alingåsissa, Ruotsissa. Lindexillä on noin 430 myymälää 18 maassa, 34 maassa toimiva verkkokauppa lindex.com ja verkkomyyntiä maailmanlaajuisesti kolmansien osapuolten alustojen kautta.

Lindex tarjoaa inspiroivaa muotia kohtuuhintaan muotitietoisille naisille. Lindexin inklusiivisen ja monenlaisille naisille tehdyn valikoiman vaatteet ja tuotteet ovat suunniteltu käytettäviksi pitkään. Lindexin valikoimaan kattaa naisten ja lasten pukeutumisen, alusvaatteet ja viimeisimpänä lisäyksenä kosmetiikan.

Lindex haluaa inspiroida ja voimaannuttaa naisia kaikkialla. Tätä tavoitetta toteutetaan yhtiön omalla toiminnalla ja tarjoamalla asiakkaille edistyksellisiä muotikokemuksia. Asiakkaamme, henkilöstömme ja kumppanimme ovat osa tätä tavoitetta.

Lindexin tarina alkoi lähes 70 vuotta sitten alusvaatteiden parissa, joissa se on saavuttanut johtavan markkina-aseman Pohjoismaissa. 60-luvulta asti Lindexin valikoimaan on kuulunut myös naisten muotia. Naisten muodissa Lindex tunnetaan naisten voimaannuttamisesta, kehopositiivisuudesta ja inklusiivisuudesta, joissa se on niin ikään saavuttanut johtavan aseman Pohjoismaiden markkinoilla.

Tutustu Lindexin tarjontaan ja käy ostoksille (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Lindexin vuosi 2022 lukuina

 • Noin 440 muotimyymälää
 • 18 maassa
 • Noin 80 % tuotteista tehty kestävistä materiaaleista
 • Noin 4 300 työntekijää
 • Noin 5,6 miljoonaa tunnistettua asiakasta
 • Liikevaihto 661,1 MEUR vuonna 2022

Lindexin strategia

Lindexin pitkän aikavälinen strateginen tavoite on olla globaali, brändijohteinen ja vastuullinen muotiyhtiö. Tämä edellyttää digitaalisen liikevaihdon kasvua sekä omassa verkkokaupassa että yhteistyössä globaalien digitaalisten alustojen kanssa, parempaa kustannustehokkuutta sekä kasvua uusissa liiketoiminnoissa yhtiön kestävän kehityksen tavoitteet saavuttaen.

Lindex jatkaa vahvaa digitaalista panostustaan liiketoiminnan joustavuuden kehittämiseksi ja asiakaskokemuksen parantamiseksi. Yhtiön kasvustrategialle ja jatkuvalle kehitykselle uusien markkinoiden tavoittaminen ja nykyisten markkinoiden kehittäminen on tärkeää.

Vastuullisuus on Lindexin liiketoiminnan ja strategian keskiössä. Lindex on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

Kilpailukykynsä varmistamiseksi Lindexille on keskeistä kehittää samanaikaisesti niin myymälöitä kuin verkkokauppaa vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Lindexin arvot

 • Kannusta itseäsi ja muita.
 • Pyri jatkuvaan kehitykseen.
 • Tee viisaita bisnespäätöksiä.
 • Toimi kestävän kehityksen mukaisesti.
 • Tee asiat yksinkertaisesti.

Lindexin kestävyyslupaus

Tavoitteidensa ja visionsa toteuttamiseksi Lindex lupaa toimia tulevien sukupolvien eduksi. Lindexin kestävyyslupaus koostuu kolmesta eri osa-alueesta: naisten voimaannuttaminen, maapallon kunnioittaminen ja ihmisoikeuksien turvaaminen.

 • Naisten voimaannuttaminen. Naiset ovat Lindexille kaikki kaikessa. Kestävyyslupauksemme ei koske vain vaatteitamme ostavia asiakkaita. Arvoketjumme on täynnä naisia tuotantotyöntekijöistä asiakkaisiin. Teemme työtä, jonka avulla voimaannutamme ja inspiroimme naisia kaikkialla. 
 • Maapallon kunnioittaminen. Lindex ei aio jäädä sivustakatsojan rooliin ilmastokriisissä. Tuotteiden valmistus, kuljetukset, käyttö ja hävittäminen aiheuttavat merkittäviä kasvihuonekaasupäästöjä, jotka aiheuttavat ilmaston lämpenemistä. Lindex on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja määritellyt sisäiset toimenpiteensä ja päämääränsä.
 • Ihmisoikeuksien turvaaminen. Kaikki Lindexin liiketoiminta perustuu ihmisten päätöksiin, osaamiseen ja kädentaitoihin. Vastuullamme on varmistaa, että ihmisoikeuksia kunnioitetaan koko arvoketjussamme ja että työntekijöille on tarjolla turvallinen ja terveellinen työympäristö sekä hyvät työolot.

Tutustu tarkemmin Lindexin kestävyyslupauksiin (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

vastuullisuus

Olemme valmistaneet muotia naisille ja lapsille jo yli 65 vuoden ajan. Viime vuosina matkaamme kohti kestävää muotiteollisuutta on vauhdittanut asian kiistämätön kiireellisyys. Ilmastonmuutos, sosiaalinen epätasa-arvo ja väestönkasvu ovat selkeyttäneet, mihin meidän tulee matkallamme vaikuttaa. Meillä on vielä paljon parannettavaa, mutta matkamme on vielä kesken.